Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'autopilot'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • General Forum
  • Aircraft
    • Concorde-X
    • A3xx Master Series
    • Screenshots
  • Tools
    • FSL Hardware Interface
    • FSL Spotlights
  • Cockpit Building
    • Chat about cockpit building
  • easyJet Crew's easyForum
  • British Airways's The BA Club
  • AVIANCA's FORUM
  • Aegean Airlines's The Pub of Accord
  • Wizz Air's Topics

Categories

  • A319-X Liveries
    • PBR User Submitted Liveries
    • Older Non PBR Liveries
  • A320-X Liveries
    • Older non PBR Liveries
    • FSX & P3Dv3 Liveries
  • A321-X Liveries
    • User Submitted Liveries
  • A3XX Misc Files
    • Cabin Textures
    • A320-X - Unsupported Mods
    • Utilities
  • Concorde-X Files
  • FSL Aircraft Paint Kits
  • Spotlights
  • Hardware Interface for Prepar3D v4 & v5
  • Legacy Interfaces
  • Olympic Air Virtual's Files
  • Wizz Air's Files
  • Eurowings Crew's Configs / Textures / Sounds
  • Eurowings Crew's Operational Files
  • My little software corner's Downloads

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 13 results

  1. Drumond de Melo

    AP2 operations

    Captains, good evening. I saw here in the forums a previous post about Concorde's peculiarities regarding AP1/AP2 versus NAV1/NAV2 and went out for some flight test today. I tried to use the AP2 coupled with NAV2 radio for some VOR tracking exercises to see the aircraft's reactions and if I could use those paired in complex dep/arr procedures. I chose a VOR convenient to my location (in this case DPK 117.70) and started some 30NM out. Aircraft is inbound to station, about 20 degrees off radial (to the left - HSI bar on the far right) and tracking a 30 degrees capture course. As soon
  2. Terblanche

    Update v1.0.1.184 problems

    I've uninstalled and reboot, installed and reboot. Everything went well except - first flight EKCH-EDDM on short finals the aircraft started to bank left, disconnected AP and manually was able to do a deep landing but on the runway. Second flight from EDDM-LIBP everything went well untill 14 000' inbound on STAR for LIBP, aircraft went into steep bank down to the left. Nothing responded, as if SIMCONNECT disconnected and neither EZDOK or joystick responded ... I've never had this before. And weather radar doesn't show anything while descending through thick clouds and occasional r
  3. mmoore0324

    Managed Speed Mode question

    Good evening, I have a question regarding managed speed and "decel" points. On two separate occasions I've run into this. While on an arrival the MCDU has calculated a "decel" point before a way point which has a speed restriction. I was on the JIIMS2 arrival into PHL yesterday and the way point WOJIK has a speed restriction of 190 knots. The MCDU had the decel point right before WOJIK. After crossing the decel point, the aircraft went into approach phase and began to slow to 138 knots. Before I reached WOJIK, ATC gave me a speed of 210 knots. I dialed in 210 on the FCU and
  4. Hello everyone, I'm currently trying to investigate/fix an issue I've noticed for a while when using the A320-X: When under autopilot control, yaw movement would not always be smooth. Instead, at some points, yaw movement would almost stop for a short while, then suddenly accelerate for a short while to make up lost ground, and then resume going smoothly. It's hard to describe, so I tried catching it on video, dropbox link at the bottom of this post. Some more information: - Latest version A320-X, latest version of Spotlights, on FSX-SE and Windo
  5. dominique

    Features Missing

    Hello, I have just discovered that the secondary flight plan is not implemented !? How is it? How to activate it and make it functional? Thank you for your reply
  6. Aleksandar Janošević

    A 320X not responding to Autopilot(Resolved)

    Hello Guys, I have a problem with the FCU, but can't find a solution to it. When I take off I have an enormous pitch up attitude even after reducing to climb thrust nose doesnt come down. With Autopilot on the rate of climb is so high that it reaches alpha protection. I can only battle it to cruise altitude when constantly trimming down to gain speed. When Autopilot is engaged it doesnt hold cruise altitude and if I dont level it out my own and then engage AP even after it is off by -200ft from cruise altitude. When trying to use selected modes it doesnt
  7. Hello and good day to all. I try to explane my problem to you: I start the aircraft in cold & dark state, i follow the tutorial to set up the aircraft, but at the point to move the 3 switches ( O&M ELEVONS, IN ELEVONS and RUDDER) on the lower hoverhead panel, the switches constantly returning automatically on the MECH positon. So i'm unable to engage the utopilot. Also I have the PFC light on, on the MWS. I have the Concorde 1.35 for FSX, running under Windows 7 64. Thank you for your help ! I really appreciate
  8. Terblanche

    Approach and ILS

    Don't know what's going on but the last couple of days the strangest thing happens - Intercept ILS LOC and stable approach Intercept ILS GS and for a while stable descent Then suddenly the aircraft starts to turn right, losing the LOC, it then turns left again and the whole ILS approach becomes an abortus Disconnect AP and manually fly the aircraft In all instances the ILS freq is tuned correctly. LOC & GS are intercepted. Nothing else changes and no other input was given. Does anyone have an idea what causes this an
  9. Fantastic job, guys! I'm blown away by the product. I'm curious if anyone has noticed how slow the autopilot and auto thrust responds to commands? For example, when initiating OP climb, it takes almost 10 seconds for the thing to start climbing at a noticeable rate. I'm sure this is modeled correctly, I guess I just wasn't aware that the A320 is a bit slower to respond than other aircraft in its class. Also, it may just be the version of software modeled, but when flying a STAR with multiple altitude restraints, am I correct to say that the system calculates the initial TOD, and th
  10. d22low

    Help with Descents

    L&G's slowly but surly getting starting to get my head around this amazing bus... So many items to remember /execute. I have a question with regards to defending for destination, apologies if this has been covered in the forums already or the Doc's that come with the Bus. I have read all the doc and did a search. When executing a decent I am not achieving the constraints in listed on the plates, I.e. Last night on a flight to SKP, I though I Programed the FMCS to be at 185 knots and 4K at SKP, before starting the final approach to RW02. However I had to but the a
  11. Rick Rump

    Scroll wheel AP Disocnnect

    Not sure if this is meant to work this way, and if it is it really is annoying. If I accidentally scroll over an AP button (like while scrolling an assigned heading) the autopilot disconnects.
  12. Fredric Greenblott

    Max Cruise Problem

    So today I was flying BAW273 to Barbados on VATSIM today, and everything was going fine until MAX CRUISE started on the autopilot. However, once I got to FL490 and was about to hit M2.00, the MAX CRUISE light and MACH HOLD buttons on the autopilot came on as normal. But as soon as MAX CRUISE came on, the plane just stayed at M1.98 and began phugoid oscillations, going up and down about 200 feet or so at a +/-500fpm descent/climb rate and would not stop and would not increase speed past M1.98. What could be happening? Yes, the fuel load was set correctly for Barbados.
  13. Robert J Toten

    Autopilot Conflict With Cumulusx

    Hi all, first post, just bought the concorde. I want to make a record on this forum so that it can help others solve autopilot problems with the concorde. I've spent the last several days trying to figure out why my autopilot would not engage. I followd the tutorial as my first concorde flight and after takeoff I engaged the autopilot when instructed. The AP lever remained engaged and the MCP lights responded appropriately, but the aircraft would not turn to intercept the INS course. I have since experimented to find the cause of this problem. I searched the relevant threads on the forum.
×
×
  • Create New...